logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

KoppIT AS, Org.nr: 917405581 MVA

Følg oss:

Ring 576 23 100

Jobber på laptop

Datamaskin – bytte av laptop: Mac vs PC

Windows 10 - installasjon av datamaskin

Windows 10 – installasjon av datamaskin

Fanboy?

 

Jeg har aldri hatt noen voldsomme preferanser ift valg av datamaskin, verken ift produsenter, operativsystem eller programvare. Ofte har jeg blitt pålagt en viss type, eller jeg har valgt det jeg har likt og som har passet best til meg og til oppgaven som skulle løses.

 

Tidligere likte jeg å ha så mye kontroll som mulig og konfigurerte maskinen selv. Jeg formaterte den som regel med én gang jeg fikk den for å sette opp alt på min måte. Jeg brukte programmer der mest mulig kunne konfigureres, enten det var i arbeidssammenheng eller bruk av mediespillere etc. Med alderen har dette endret seg og jeg er nok blant dem som liker å at ting «bare funker» og er ikke så opptatt av om alt er akkurat sånn jeg vil ha det.

 

De siste par årene har jeg vært mac-bruker og har blitt glad i hvordan ting funker i den verdenen. I en jobb utenfor it har ikke «kundenes» behov påvirket mitt valg av verktøy i noen grad. Nå når jeg er tilbake for fullt i databransjen har jeg bestemt med for å ha en pc med Windows, da dette speiler mer det kundene bruker.

 

Som nevnt har jeg aldri vært noen fanboy av den ene eller andre siden, men merker at de første minuttene med ny pc ikke gav meg noen spesielt hyggelig «hjemkomst».

 

Ny datamaskin

 

Min gamle MacBook Pro kom ferdig installert og med godt oppladet batteri. Det var bare å skru den på og kjøre i gang (det samme gjaldt for øvrig også min nylig innkjøpte Mac Mini).

 

PC-en jeg kjøpte måtte ha strømforsyning tilkoblet for å starte, men det var ikke noe stort problem. Jeg synes det var verre at datamaskinen kom med Windows 7, og os-et var heller ikke ferdig installert. Det fulgte med en gjenopprettingsdvd med Windows 10, så jeg valgte denne. Det vil si, jeg hadde en dvd, men kjøpt en datamaskin uten DVD-spiller (som begynner å bli en standard). Jeg fikk lånt en spiller, og startet installasjonen til slutt.

 

Frustrasjonen toppet seg da installasjonen av Windows 10 hang! Etter første bruk av «hard omstart»  var jeg igjen på sporet og heldigvis ble alle drivere funnet uten problemer. Alt var til slutt klart for å installere programmer. Der har jeg ennå ikke støtt på problemer.

 

Håper på bedre tider, men pr nå viser resultattavla: «Mac – PC 1-0» (men det er lenge igjen, så mye kan skje…)

Per Kopperdal

per@koppit.no