logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Mac vs PC – del 2

Grønn skjerm

Mac vs PC – del 2

Prolog

Jeg har fått noen kommentarer og spørsmål etter forrige innlegg, fra både mac og pc-tilhengere. Nå er det på tide med en oppdatering av status.

Min Mac Mini

I januar tok jeg i bruk en Mac Mini da jeg, som nevnt, har vært godt fornøyd med Apple-verden. Etter noen få måneder fikk jeg en liten flenge i den lakken: Mac-en «døde». Det vil si, den startet, men bootet aldri helt opp. Etter litt Googling fant jeg måter å hente ut en del informasjon og prøve en online-diagnostikk. Ingen av delene hjalp meg videre og det endte med en telefon til Apple. Svaret (jeg fikk svar, men ingen god forklaring) ble å sende inn enheten til en forhandler. Med gode feilmeldinger kunne jeg kanskje ha reparert dette selv, Apple!

Mac Mini

Det er alltid kjipt å sende fra seg utstyr, men uten bedre alternativ ble Eplehuset redningen. Der fikk jeg god og rask service, og det tok ikke mange dagene før Minien var tilbake på pulten, med nytt hovedkort. Hell i uhell; havariet skjedde såpass tidlig i forholdet at reparasjon og deler ble dekket av garantien. Reinstallasjonen gikk for øvrig helt smertefritt. Det har de bra kontroll på, Jobs disipler.

Resultat

Jeg føler egentlig ikke at pc-verden er bedre når det gjelder klare feilmeldinger og maskinhavari, men i denne saken blir det på en måte et slags selvmål til Mac-en, så utligningen er uansett et faktum.

1-1.

Per Kopperdal

per@koppit.no